Björken 2-3 i Skolbiblioteket

Cajsa 5B

Denna bok handlar om en kille han heter David. Hans lillebror Martin hittar ett konstigt ben i sandlådan där han lekteCool Dem trodde att den tillhörde en hundsvans men den tillhörde en hand av en killeGalen

Andrea 5B

Boken jag har läst heter farlig vinst. Den handlar om en liten kille som heter Pål och hans vänner Nadja och Fritz. Pål, Nadja och Fritz försöker att reda ut vem det var som slog ner några gubbar som hade vunnit massa pengar på lotto. Men nästan i slutet på boken listar dom ut vem det var och han som gjorde det kom på dom så han band fast dom med silver tejp och tänkte döda dom men då kom det två personer och räddade dom. Polisen tog fast personen som höll på att döda dom och allt blev bra igen. Boken var jätte spännande och bra😆

Välkommen till vår webbsida

Hej

Nu har jag ändrat så att det står årkurs 5 på er del av hemsidan. Allt ni lagt in tidigare är kvar och förra läsårets 5:or är borttagna.
Hoppas att ni lägger in mycket i år.
 
// JessicaLer stort

Ut ur skuggan

Den här boken heter Ut ur skuggan
författare Beth Bracken och Kay Fraser

Boken handlar om Lucy som har önskat bort sin bästa vän till feerna. Hon ska komma 
dit och rädda Soli. Hon kan bara rädda henne om hon ger halssmycket till dem men hon vill inte. Det är fina bilder i boken.

Boken var spännande och jag undrade hur det skulle gå i boken.

jag heter Simon och går i 4A

anna och ronja

Anna och Ronja av Bente Bratlund kärleksplanen

Det handlar om Anna och Ronja som försökte få ihop Annas mamma och Simons pappa för de var singlar. De tänkte ut en plan så att de skulle gå på en pizzeria med sina föräldrar så de skulle kunna träffas men då tog Annas mamma med sig sin syster Isa. Inget blev som de tänkte.

Jag tyckte den var bra för den var spännande, gillade kärleksplanen som Anna och Ronja hade i boken.

Av Tilda 4B

Sju minuter över midnatt

Jag läser en bok som heter Sju minuter över midnatt. Den är skriven av Patrick Ness med en ide från Siobhan Dowd Det handlar om Conor vars mamma har cancer och har en massa behandlingar så hon ska bli bra igen. Men Conor träffar ett monster som berättar en massa konstiga berättelser som man knappt förstår. Monstret säger att Conor ska berätta sanningen om sitt liv.
Den är jättebra. Jag tycker att alla ska läsa den.Cool

Sebastian 4a

Sofia 3B

Joy till världen handlar om en flicka som heter Joy vars mamma dog i cancer och hennes pappa är prins i Thailand.Joy bor med sin låsats pappa Gregor och Joy går i gymmnastik och när hon är och tävlar i Borås så när hon ska göra en frivolt gör hon ett fall och bryter handen och får näsblod.Jag tycker boken är bra för den ger glädje och är skriven av Viveka Sjögren
  
 
AV: Sofia 3B

Saffrans mysteriet

Det handlar om två kompisar som heter Lasse ock Maja. Dom brukar ibland gå och fika på ett café som heter Panini & Bernad. Lasse och Maja behöver gå och köpa saffran till cafét för det har tagit slut. Nu börjar mysteriet. När de kommer till butiken så ser de skällande hund utanför. När de kommer in i affären ser de en tant som går med sin rullator. När de pratar med dem som jobbar där så hör de något konstigt.

Boken är bra och spännande. Passar för både killar och tjejer som gillar mysterier.

av Frida 3B

Den döde sonen

Hej jag heter Ella och kommer från Tingbergsskolan 3B
min bock heter Den döda sonen.
Den handlar om en pojke som blir mödad på gatan.
Och när Pellas mamma hör att en pojke hade blivit mödad.
Så fick hon intr gå ut.
Men hon gick endå ut med sina vänner tvilingarna Siri och Tyra.
När de skulle gå hem så tog tidningen kot på brots platsen.
Nästa dag så tittade i tidningen så såg Pellas mamma deras rygar i tidning en Galen 

Födelsedagsmysteriet

Jag har läst Födelsedagsmysteriet.Den handlar om att Muhamed fyller 50 år.Då har hans fru Barbro ånat ett kalas på statshotelet.Hon har också fixat så att set kommer tre sockerbagare och ska baka den godaste tårtan till Muhamed men då släcks lyset och när det tänds så är Barbros halsband borta. Jag tycker boken är bra för den har lagom med text

AV: Sofia 3B

Nytt hem sökes!

Nytt hem sökes!

Det handlar om tre personer som heter Mandy, James och Ben.
Ben vill jätte gärna ha en hund som är med på ett program och det heter Ge en hund ett hem.
Hunden som han först vill ha heter Rostis men han får inte för sin mamma som heter mrs Hardwick.
En annan hund som heter Buster vill Ben också ha så han ringer in till programet.
Efter julen så frågar Mandy sin pappa om han kan köra henne och sina vänner till hundpatrullen för att titta ut en hund till Ben.
Jag tycker boken är bra ock jag rekomenderar den.
Av Frida 3B

Malin och Matildas boktips i 3B

VARULVEN

Den här boken handlar om Axel , Rut och ärkefienden Loke .Ewa christina johansson har skrivit denhär boken .Axel är ute och tältar med hela klassen. Ärkefienden Loke är med .Och så klart Rut .Axel tycker att Rut är sötas i världen . Så klart kommer alltid en ärkefiende som ohkså gillar Rut så Axel och Loke nästan tävlar om Rut ... En natt märkte Axel att Rut var borta. Hon har säkert gått i sömnen tänkte Axel .Efter en stunds letande kände Axel en nos och så hörde han något morrande bakom sin rygghan tittade bakåt lite granndå han såg en VARULV!!!!!!! Han sprang  och sparng  han gömmde sig bakom en gran.. Efter en stund så hittade han Rut eller snarare sagt Rut hittade Axel liggandespå marken . Hon klappade på varulven det var ingen varulv utan en ...

av Malin 3BKyss


:Mia och Mette tränar nytt spelsystem:

Det handlar om Mia och Mette som är på väg till skolan . Dom pratar om matchen i går mot HBK , dom förlorade. Dom blev lurade av HBK nya spelsystem . Mia målar en täckning på hur dom skulle spelat och visar den för deras tränare Ulla . Dom tränar det är svårt men dom klarar det. Dom ska spela match mot HBK igen dom vinner.

av Matilda 3BLer

Om man gillar kampsport

Teakwondo av Lise Blomqvist.

Det handlar om en kille, Jonathan som går i teakwonda. Det  började när han var på skolgården och såg en skylt .Det var två killar som gjorde teakwondosparkar och då ville han också göra det. Han fick börja i teakwondo för sina föräldrar och det tyckte jag var bra. Först ville hans föräldrar att han skulle börja i en annan sport.

Den var bra för han lärde sig teakwondo och den handlade även om att han kände sig utanför. Jag tycker att man skall kunna läsa rätt bra för texten är svår fast boken är inte så tjock.

av Ronja 3A

Mitt boktips

Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney

Det börjat med att Rodrick reagerade på lite på saker och gjorde saker i smyg. Hans lillebror vill berätta för deras föräldrar men Rodrick hotar att säga något pinsamt om honom om han gör det.

Det är en rolig bok med roliga bilder. Den är lätt att läsa för det är lite text i. Det är en serie och jag har läst en till. Denna boken var bäst. Den passar för både killar och tjejer som gillar roliga saker och berättelser.

av Linnea 3A

Broderi

Kom och titta på era fina broderier. De finns utanför skolbiblioteket i korr.

// JessicaLer stort

Nelly Rapp

Snömannens hemlighet av Martin Widmark

Nelly Rapp oc hennes familj skall åka på semester till fjällen. På hotell fjällvinden så har hennes lärare LEna Sleva från MMonsterakademien skrivit att det kommti en snöman till fjällen. Snömännen luktar get och det finns bara 8 kvar i världen. Nelly Rapps uppdrag är att hitta en snöman och få honom att sova för de är släkt med björnen och behöver sova under vintern.
Jag tyckte att den var väldigt bra och längtar efter att läsa fler Nelly Rapp böcker.

Av Sofia 3B

Födelsedagsmysteriet

Födelsedagsmysteriet av Martin Widmark

Den handlar om Mohammed fyller 50 år. Då har han fest på stadshotellet. Hans fru Barbro bjuder in 3 sockerbagare till en tävling om bästa tårtan till Mohammed. På festen för Mohammed så släcker någon ljuset och då Barbo att någon pussar henne på halsen och när ljuset tänts är halsbandet borta. Där börjar mysteriet.
Jag tycker att den var jättebra! Har läste flera Lasse Maja böcker innan men denna var bäst.

av Ebba i 3B

3-4C Boktips

Erik åker skoter av Torsten Bengtsson

Handlar om Erik och hans pappa som åker upp i fjällen. När de är på fjället skall pappa knäppa sin pjäxa och då åker Erik ner för fel backe. Det kommer ett stup och Erik är fast. Pappa fastnar i snödriva när han skall rädda Erik. Hur skall det gå?
Jag tyckte att den var spännande men lättläst.

Av Ludwig 3-4C

Cirkus Deckarna och spökmysteriet av Dan Höijer.

Den handlar om två barn som heter Kasper och Katinka som bor på en cirkus. De löser olika mysterier. Detta mysteriet handlar om en apa som försvann. Katinkas pokaler och medaljer blir också stulna. Alla tror att det finns ett spöke på cirkusen.
Jag tyckte att den var rolig och lite spännande.Lagom svår i texten.

Av Filip 3-4C

Bokprat i årskurs 3

Kampsport en faktabok som verkade väldigt bra. Står mycket om Judo.

Hästbok om Sigge (hästen) som skulle vara med i en hopptävling. Skulle han vägra som på träningen eller skulle allt gå bra.

Tack för fina boktips 3A.

JessicaLer

Påskägg? Nej, drakägg!

Kom och titta utanför skolbiblioteket!

Motorcykel

Vilmers första tävling av S.Bengtsson  & J.Unenge

Det handlar om motorcyklar och Vilmer skall vara med i en knattecup. Han behöver träna. När de kom till crossbanan så skulle tanten som jobbade på crossbanan åka till sjukhuset med sin hund. Då passade Vilmer och hans Pappa cafeterina. Som tack fick Vilmer låna crossbanan.

Jag tycker boken var bra och att andra skall låna den. Den var med i Bokjuryn.

av Axel

Rolig bok

Juni börjar skolan av Frida Lindgren Karlsson

Den handlar om att Juni skall börja skolan. Hon var pirrig . Det känns som om hon har fjärilar i magen när hon åt sin macka. Hennes bästa komis är Alva. De skall börja i samma klass. Hon var prirrig i skolan också. Det gick bra.

av Linus

Rolig!

Att lura en Elefant av Martin Widmark

Den handlar om en pojke som heter Johannes som är sjuk och hans farfar tar hand om honom. Då berättar farfar för Johannes hur lurar en isbjörn och en elefant.
Den var jätte bra och rolig. Den var rätt så lättläst. Jätte fina bilder.

av Isabel

Hockeybok

Svenska stjärnskott i NHL av Gunnar Nordström

Det är en faktabok om kändisar som spelar i NHL. Man får lära sig olika fakta exp att Peter Forsberg har spelat i Colorado , Quebec, Modo.
Man kan lära sig alla märken i NHL.
Den är väldigt bra för oss som gillar hockey eller spelar hockey som jag gör.

av Wilma

Lättläst Hästbok

Sam och Sigge av Lin Hallberg och Margareta Nordqvist


Simon och Erik vill ha en godnattsaga som handlar om när de var i England och hämtade Sam. Boken handlar om två hästar Sam och Sigge som bor i ett stall i England.Boken var lättläst.
Jag hade aldrig läst en hästbok förrut men jag tyckte den jätte bra!
Min kompis Wilm tipsade mig om den.

av Ebba i 2B

Sagolik bok

Väderälvorna, Saga solälvan av Dasiy Meadows.

Den handlar om en älva som heter Saga och hennes vänner. Det är en saga om älvor men den handlar även om två vanliga flickor som heter Rebecka och Krisitin.
Det är en jättevarm dag och då hör de ett ljud .....popp..popp. De kommer fram till ett majsfält och det är så varmt att det blir pockorn.

av Alexandra klass 2B

Spännande

Flyg och far av Ewa Christina Johansson

 
Den handlar om att Axel skulle lämna ett brev till rektorn som fröken bett honom om. Fröken sa att om rektorn inte var där skulle han lägga brevet på rektorns skrivbord. På vägen hände det massa konstiga saker. Han trodde att han mötte monster så Axel sprang till rektorns rum allt vad han orkade. Rektorn var inte där så han lämnade bara brevet sen sprang han in i städskrubben för han hörde något ljud bakom sig. Sen kom det steg mot dörren och handtaget trycktes ner. .....
Jag tyckte den var rolig, spännande och passar de som gillar spännande böcker.
 
av Natanael
 
 

Fotboll

Värsta måltorkan, Lundeby IK  av Malin Stehn

 
Den handlar om en som heter Sebbe som spelar i ett lag som ligger sist i serien. Efter en match så frågar Sebbe om två kompisar i laget vill vara med honom efter matchen men de säger nej. Fredde ( en tjej) kunde inte för hon skulle till sin mormor och Linus skulle till sin faster. När Sebbe kom hem så var hans syster hemma och hon sa att hon sett Fredde och Linus på café tillsammans och då trodde han att systern ljög. Sebbe var arg på sin syster och ville hämnas på henne. 
 
Jag tyckte den var bra och den passar den som gillar fotboll och mysterium.
 
av Axel

Mopeder

Det enda rätta av Leif Jacobsen

Det handlar om moper och trimmning och en som snor en moped som är trimmad att gå i 100 km/tim. När han blir tagen så blir det bråk om vems mopeden är. Han som tog mopeden hade ägt den innan men den hade blivit stulen. Rätt så spännade bok . Det finns en CD med i boken att lyssna på för dom som har svårt  att läsa. Svår bok att läsa.

av Emil

Tips

Tanarog Yxkämpen av Niklas Krog
Boken är bra och spännande. Den passar för årskurs 2 och 3. Handlar om en modig dvärg i en fantasivärld. Han möter en drake som heter Is. Is skulle äta upp Tanarog men han var för liten så han blev inte uppäten.  av Nils

En hästbok

Ponny och Co av Kirsten Sonne Harlid
Den väldigt rolig. Två tjejer som är kära i varsin kille. Tjejerna heter Lisa och Maja. De är mycket i stallet. Maja har en favorithäst som blir såld. Denna boken är mest för tjejer eller killar som gillar hästar. Det är en ponny serie.

av Sofia

Valpkurs

Puzzel på valpkurs av Isabella Halvarsson
Handlar om en liten hund. Han heter Puzzel.Han är en väldigt busig hund.En dag skulle han gå på sin första valpkurs. Han träffade många andra hundar. När han hade luktat runt lite kände han lukten av pizza. Då sniffande han vart lukten kom ifrån och det var en hund som luktade pizza. Dom blev kompisar och lekte med varandra. Den passar och killar och tjejer som gillar hundar.  av Linnea

Simborgarmärket

Simborgarmysteriet Lasse Majas detektivbyrå av Martin Widmark
Den var spännade. De skulle hitta Majas simborgarmärke som kom bort i simhallen. Det var en stor tävling och en simhoppare skulle hoppa. De tyckte att han verkade lite mystisk. När han hoppade kom han inte upp ur vattnet och alla värdesaker försvann. Ibland var det lätta att lösa mysteriet och ibland var det lite svårt. Passar för tjejer och killar som gillar Lasse Maja böckerna.

av Klara

Spännande

Ett farligt spöke av Jorn Jensen
Boken var jätte bra och den handlade om en pojke som hörde en massa steg på natten. När han gick upp och kollade då hörde han inget ljud längre och då gick han till sin säng igen.Nästa morgon sa han det till sin pappa. Då skrattade bara pappa. Nästa natt la han ut mjöl på golvet för att se vem som gick omkring. Spännande bok.

av Thea

Emil Wern

Bankrånet av Anna Jansson
Den handlar om Emil Wern som är deckare fast han är ett barn. Han skulle gå en poängpromenad på banken. Dagen efter sa hans mamma att han hade vunnit tävlingen, han hade vunnit en spargris med 100 kr i. Men när han skulle gå till banken så stod kassörskan Svea Solvett vid kassan och sa att de blivit rånade på 1 miljon kr. Spännade bok med annorlunda slut.

av Sofia

Spännande

Ny i klassen av Helena Bross
Den handlar om en pojke som heter Frank och han skall börja i en ny skola. Han ville inte flytta till den nya skolan. Han trodde att hans nya fröken skulle vara en häxa men hon var jättesnäll och det var även alla kompisar. På kvällen när han kom hem ropade en ny kompis som heter Melker.- Skall vi leka.

av Frida