Vårskrik, som tant?

Jag läste Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren när jag var 12 år och jag älskar fortfarande den boken och filmen.
Tyvärr så får jag gå långt ut i skogen om jag skall ha mitt Vårskrik som Birk och Ronja  för vuxna tittar så konstigt på mig om jag skriker och viftar med armarna i skogen på våren!
Jag skulle också vilja jaga vildhästar, bo i en borg, kunna se Vittror och vara stark och stå upp för mina vänner.
Läs denna bok och kom och Vårskrik med mig!

Tanten i Skolbiblioteket

Bild tagen i Skällred Onsala av Jessica Nordlund

Din rubrik

Äntligen säger du men din lärare säger kanske inte en bok till.

Jag skall skriva om sista boken i en serie och jag tror att du kan räkna ut vilken.

Den handlar om en tjej och kille som löser mysterium och denna gång är de i en simhall. Jag tycker att denna bok är mycket bättre än många av de andra i serien och ni som älskar denna serie kommer att förstå varför. Jag skrattade åt den konstiga tomten med badbyxor med kors på och åt den töntige simhopparen.
Några av era kompisar har haft boksamtal om boken och de tyckte också att den var rolig men mysteriet var lite svårare än vanligt.

Bilderna i boken är som vanligt roliga, speciellt den med simhopparen. En klass jag hade förra veckan skrattade högt åt den vid boksamtalet igår.

Har du kommit på vilken bok jag menar?  Simborgarmysteriet  av Martin Widmark

Jessica

Dan Höjer

Den öde graven och andra spökhistorier är en spännade bok med korta lättlästa kapitel. Det är svartvita läskiga bilder till varje kapitel. Ni som går i 3:an och uppåt kommer att tycka att detta är en läskigt bra bok.


Sveriges mest skräckinjagande och Sveriges kusligaste spökhistorier är läskiga berättelser om "riktiga" spöken i hela sverige. Det finns spökfakta efter varje kapitel om var man hittar spökena och deras hemska historia. Bara för er med is i magen som går i åk 4:a och uppåt.


Ha en läskigt spökig läsupplevelse. Buuuuuuuu.....

Dan Höjer med alla sina böcker i famnen.

Polhymnias guld

Tyko Flores äventyr Polgymnias guld tredje och sista delen av Martin Widmark

Denna annorlunda och spännade äventyrsbok med fantasi inslag är mycket bra.
Första boken var mycket spännade och andra var en bok som gjorde att man måste läsa denna sista del. Varje bok beskriver olika världar som de de sedan går vidare till nya världar och så vidare.

Det handlar om Tyko, Julia och deras bästa vänner som har olika skepnader i olika världar. I tredje boken skall de ta sig till världen bortanför havet för att befria Tykos mamma så att hon kan ta tronen tillbaka i den första världen. Tykos morbror har i första boken tagit makten över tronen via mord och våld och satt Tyko i en gruva och förvisat hans mamma till en hemsk värld bortom havet. Folket lever i skräck och i alla böcker vill de ha tag i Tyko så det är mycket spännande och ibland riktigt otäckt. Bra bok från årskurs 4 men man måste läsa alla tre böckerna för att förstå hela historien.

Jessica

Vackra bilder av Herik Tamm

Asagudar

Tor och Magins Mästare av Kevin Crossley-Holland

Lättläst bok med svartvita bilder i varje kapitel. Man får fäölja med Tor och hans vänner när de går ner i Jättarnas land för att slåss med deras kung. Men jättarna har magi till sin hjälp och inget verkar fungera för den självgode Tor.

Jessica

Bilderna är gjorda av Siku

Django

Django av Levi Pinfold

Annordlund bilderbok om att ha en låtsas vän som förstör allting och gör så att pojken i boken får skäll hela tiden. Django som låstas vännen heter förstör pojkens pappas banjo som han alltid spelar på och nu måste pojken jobba ihop till en ny.
Boken har fått insperation från den verkliga musikern Django Renhart som spelade banjo fast han bara hade 2 fingrar, allt står i slutet av boken.
Vackra bilder från resandes liv på 1910-talet.

Jessica

Kensukes rike

Kensukes rike av Michael Morpurgo

Den hanldar om Michael som ramlar av familjens segelbåt när de är på jordenrunt resa och hamnar på en liten öde ö. Fast den är inte öde, där finns gibbonapor , chimpanser och någon lägger fram mat till honom. Det visar sig att det är en Japansk man som också hamnat där efter kriget och levt där i alla år själv med aporna. Han tycker inte om människor för de bara elaka och därför vill han inte ha med Michael att göra först. Kensuke säger att hans familj dog av atombomben i Nagasaki. När Michael nästan dör av en manet när han badar och Kensuke räddar honom så börjar en vänskap att spira.
Mycket bra bok som blandar berättade, bilder och dagbok. Stark bok om känslor och längtan till sin familj och stora val i livet. Du gråter nog en skvätt i slutet.

Jessica

Monster och Häxor

Här är lite nya bra och lättlästa böcker om Häxor och Monster

Familjen Monstersson av Mats Wänblad
Del 1 Min vän Boris
Del 2 Monstermaskerad

Vera - En riktig häxa av Mårten Melin
Del 1 Jag är en häxa
Del 2 Häxskolan

Häxläxa av Carin Virsén

Gammelmormos spökhistorer Leken vid tjärnen av Mia Söderberg

Jag tror att alla i åk 2-3 gillar dessa böcker.

Jessica