Björken1 har haft saga, mysigt. Nu skall de låna och lämna tillbaka sina böcker resten av stunden i skolbiblioteket. // Jessica

Välkommen till vår webbsida

Emelie L AspenF1

LasseMajas detektivbyrå Simborgarmysteriet av Martin Widmark

Den handlar om en detektivbyrå som heter Lasse Majas detektivbyrå. Och den handlar om att någon väldigt gärna vill ha ett simborgarmärke. Då är det tur att detektiverna Lasse och Maja är i simhallen när simborgarmärket blir stulet. Det är Rune Anderssons märke som blir stulet. Det är en simhoppare som vunnit pris som heter Racke som visar simhopp i simhallen samtidigt.

Jag tyckte den var jättebra för den handlar om simning och jag tycker att det är jättekul.

Av Emelie L AspenF1

Felicias boktips

Erik står i mål av Torsten Bengtsson

Den handlar om att de skulle åka till Eriks fotbollsträning och han var jätte kissenödig. Han stod i mål och blev jättetörstig och då drack han ur vattenflaskan. Han behövde kissa och sprang in i skogen mitt i matchen. Då kom bollen och rullande mot mål.

Jag tycker att den var jättebra för jag går i fotboll. Jag tycker om fotbollsböcker.

Av Felicia i RönnenF1

Gummi-Lisa

Gummi-Lisa hittar hem av Anna Bengtsson

Den handlar om en Anka som hamnar i havet. Ankan Gummi-Lisa kommer till en fabrik och sen blir hon vilse. Sen försöker hon hitta hem.

Boken är bra och har många fina bilder av Gummi ankor. Jättefina bilder med mycket färg.

av Engla i TallenF1

Noa

Noa går på toa av Kirsten Ahlburg

Den handlar om att Noa är på restaurang med sina föräldrar. Så märker Noa att han behöver gå på toa. Han låser på toa och sen kan han inte komma ut. Han försöker sparka sig ut men det går inte. Han ställer sig på toalocket men kan inte kan klättra ut. Noa bankar på dörren och då kommer.....

av Alexandra i TallenF1

Boktips

Calle krånglar till det av Mecka Lind och Cecila Torudd.

Den handlar en pojke som tog fel barnvagn. Han trodde att det var hans egen lillebror som låg i vagnen men de var det inte. Mamman till barnet i barnvagnen ringde polisen och polisen jagade Calle med polisbilen. Mamman till barnet jagade också Calle.

Jag tyckte den var jätte bra och spännande. Det var lagom text för mig och många fina-roliga bilder.

Amelia i RönnenF1

Sagostund med GranenF1


Sagostund med boken NYA KOMPISAR en extra lätt att läsa bok med endast stora bokstäver. Vi kollar på IPad kopplad till duken så att alla kan se samtidigt.

// Jessica

GranenF1 teknikstolar

Coola stolar på bordet i Skolbiblioteket. 
Kom och se! ( men rör inte för då går de sönder)

//Jessica

Alfons Åberg tema

Hej

Denna vecka får vi träffa Alfons på biblioteket. Vi tittat på bilder, lyssnar på saga vi internet och får låna Alfons böcker. Vi önskar oss också ett besök på Alfonskulturhus.

// Jessica

Tips av Frida

Världens finaste glasögon av Helena Bross

Den handlar om en flicka som heter Lova som får glasögon. Melker tycker hon är fin i glasögonen. Boken handlar om Luciatåg också.

Jag tyckte den var bra för Melker tyckte Lova var söt. Jag har tittat på bilderna och fröken har läst den högt påfruktstunden.

av Frida BokenF

Elinas boktips

Märta på hopptävling av Erika Eklund Wilson

Det handlar om en tjej som heter Märta. Hon har en favorithäst i stallet som heter Julia. Hennnes stallkompis heter Maja och hennes favorithäst heter Linus. Tjejerna skall få följa med och titta, när dereas favorithästar skall vara med på hopptävling.

Jag tyckte den var bra för det var fina bilder och texten var lagom för mig.

av Elina i ASPENF1

Fina glasögon

VÄRLDENS FINASTE GLASÖGON AV HELENA BROSS

LOVA FICK NY PLATS I KLASSRUMMET OCH LOVA TYCKTE ATT DET VAR EN BRA PLATS. MEN NÄR FRÖKEN SKULLE SKRIVA PÅ TAVLAN SÅ SÅG HON INGET.
HON BEHÖVDE GLASÖGON.HON PROVADE MÅNGA HOS OPTIKERN MEN HITTADE ETT PAR FINA.  MELKER TYCKTE ATT LOVA VAR FIN I GLASÖGON . NÄR DET BLEV LUCIA SÅ BLEV LOVA LUCIA.
JAG TYCKTE BOKEN VAR BRA FÖR DET VAR ETT BRA SLUT.

AV LINNEA

Spöken

Rufus och Häxan av Inger och Lasse Sandberg

Den handlar om en häxa och en hund som heter Rufus. Rufus och
Labolina spöket blir förtrollade.  Rufus och Spöket Laban hjälper Labolina ur förtrollningen. Men vi säger inte hur dom gör det får du läsa själv.
Jag tyckte att den var lite tråkig för texten var svår.

av Kiera GRANENF1

RÖNN1 har bokprat

Hej

Idag har vi i RÖNNEN1 haft boksamtal om de böcker vi läst förra veckan. Vi har även lånat nya böcker som vi skall läsa denna veckan.

RÖNNEN1 gm Jessica

Nu startar vi hösten

Hej

Nu startar vi skolbiblioeket för de yngre med Drakböcker och drakägg som de får måla själva. Lite regler och några lånar och lämnar tillbaka. De flesta tar en sak i taget för vi har ju inte bråttom. Vi ses ju varje vecka i skolbiblioteket.

Ha en bra vecka!
Jessica


Spännande

Sjöodjuret i Bergsjön, av Martin Widmark

Den handlar om en tjej , Nelly, som åker till en camping med sin mamma och pappa och hund. Hon träffar på en kille som heter Valle som har en likadan hund som Nelly.
Dom har kommit på att det finns ett sjöodjur i sjön. Två personer som äger campingen matar sjöodjuret med kyckling så sjöodjuret skall bli tjock och inte kunna smita.

Den som gillar mysterier gillar denna bok. Jag tyckte att den var jättebra! 

Jasmine årskurs 1

Läskig och spännande bok

De vita fruarna på Lovlunda slott av Martin Wdmark

Nelly Rapp och hunden London är på Lovlunda slott och träffar där två spöken. Spökerna var lite fega och behövde hjälp för de var rädda för en TV.

Den var rolig och spännande. Ganska svår att läsa men passar både killar och tjejer.

av Emilia

Blossa Blixtälvan

Blossa Blixtälvan  av Daisy Meadows

Den handlar om en flicka som heter Rebecka och en flicka som heter Kristin. Det är en svartalf som har tagit en fjäder av en tupp som heter Kuckel. Tuppen blir till en vindflöje. Rebecka och Kristin skall hjälpa älvan Blossa att ta tillbaka fjädern.

Den var spännande och läskig samtidigt. Alla mina kompisar tror jag vill läsa den!

av Julia

Snart så lämnar vi också boktips!

Hej
Nu har GranenF1 lagt in två boktips på video.Tallen F1 skall snart börja med boktips , vi väntar alla med spänning!

/ Jessica