Hej

Har nu gjort eran sida till 4:or och förra årets 4:or är uppflyttade till 5:or. Det börjar bli trångt här så jag är tvungen att slänga lite inlägg från er. Tar bort de äldsta först. Synd men hemsidan är alldeles för fullproppad.

// JessicaCool

Pollys djur pensionat

Pollys djur pensionat

av Julia Donaldsson

Jag tyckte om den här boken att den var bra den handlade om att polly skulle öppna ett pensionat  för djur som har ägare som vill på semester och inte vill lämna djuren själva hemma .

Doris en orm som rymmer från sin bur i boken hon är grön med svarta fläckar.

Polly har tagit hand om två marsvin som heter ben och bill ben är jätte tjoch för att "han" har ungar i magen och får dem i slutet.

Detta boktips är av Cajsa i 3BGalen

Rolf letar guld

Rolf letar guld av Rune Fleischer

Rolf går på promenad det börjar regna han springer till ett tak. Det kommer en regnbåge.

Jag tycker boken är rolig och spänannde.

av Elin 3B.Galen

Mitt boktips

Nåjdens sång

Den här boken handlar om David och Larissa. Davids morbror har en stuga i skogen. Han tar med Larissa dit. Det händer konstiga saker i skogen. I luften svävar en helikopter. De hittar morbrorn i en stuga. Han hade blivit misshandlad. Skogen skulle bli såld och han hade ett dokument. När de ska till staden och lösa in dokumentet är den konstiga mannen där. De arresterar honnom för sprängladdad pistol i allmänheten. Dokumentet löses in och samerna får behålla skogen.

Jag tycker att boken var jättebra. Detaljrika bilder och sorgliga tillfällen.

Av Jasmine i 3B.

 

Boktips 3A

http://youtu.be/ItHWCQsctOI 

På denna länk kan du på youtube se ett boktips från 3A. Tipset ligger också på twitter,fb dvs skolbibliotekts kanaler på nätet.

//JessicaCool

Mega killen blir superkändis

Jag har läst Mega killen blir superkändis. I den boken så finns det en som heter Melker och en som heter Sepelin. Melker är en hemlig super hjälte och när det händer något dåligt springer han till en buske och byter om till Megakillen.

Jag tyckte att boken var bra för att megakillen hjälper en som har varit elak ändå.Galen

 Oscar stamming klass:3B

3B myser i skolbiblioteket. Högläsning för varandra.

cirkusdeckarna

Cirkusdeckarna och äppelmysteriet av Dan Höjer och Stina Lövkvist

Den handlar om en kille och en tjej som löser mysterier. Den handlar om en äpple festival i Kivik. Den är spännande och väldigt bra.

Jag tycker att ni andra i 3 ska testa denna.

av Emilia i klass 3b

Julia 3B

Kalle Skavank  Motorsågar i Björkhagen av Petrus Dahlin

Den handlar om en kvinna som skall föda barn. Det är någon som har sågat ner två träd i hennes trädgård och de landade på hennes tak. Det var nattten mellan måndag och tisdag då det stormade ute. Hon märkte att någon sågat i träden. Hon tog hjälp av Kalle Skavank och Dilsa som är kioskdeckare. Det var två nyblivna pensionärer som hette Sixten och Elsa som hade sett en mystisk figur som vandrarde omkring på natten. Ansiktet var ärrigt precis som en mask från Buttericks.

Jag tyckte boken var jättebra och spännande!

av Julia 3B

Här är mitt boktips Amulett

Amulett bok fyra Det sista rådet av Kazu Kibushi

Boken handlar om en tjej som heter Emelie. Hon har en amulett ,den är magisk. Hon söker efter en hemlig kraft som göms i ett hemligt läger.

Jag tycker att den var spänande ochrolig.

av Oliver i klass 3a

Susanne MacFie har träffat 3:orna

Hej

Alla treor har läst Susanne MacFie under några veckor och lärarna har läst någon av hennes böcker högt. 

Hon pratade om att vi skall läsa mycket, skriva om det vi känner till och tycker om. Vi skall skriva vad det luktar, hur det känns och hur det ser ut så att våra berättelser blir mer intressanta. 

Hon visade oss tips om hur man kan tänka innan man börjar skriva och hur hennes tankekarta över en hel bok ser ut.

Titta gärna på vår youtube film. http://m.youtube.com/my_history?layout=tablet&client=mv-google#/watch?v=LlWmwmFE5JU

 

//Jessica

Julia 2C

Alva blir kär, av Pernilla Gesén

Boken handlar om Alva som bor med sin mamma och hunden Alf i Stockholm. Hennes pappa bor i Västerås och dit åker hon också ibland.

Hennes bästa kompis i Stockholm heter Fabian och bor i lägenheten brevid deras och de leker nästan varje dag. Fabian har en storebror som heter Henrik och Alva tycker att han är jättesnygg!                                                                  

Henrik           är tillsammans med Jasmine, som kan dansa flamenco, men det vet inte Alva om så hon blir så arg så hon låser in sig på sitt rum när Henrik bara tittar på Jasmine på den dansuppvisning de har tillsammams.

En dag åker Alva, Fabian och Henrik och badar i havet men när Alva ska visa att hon minsann kan simma längre än Henrik gör de något de inte får göra- går ut på djupt vatten...

 

Jag tycker att boken är bra för att den handlar om kärlek. Alva tycker att Henrik är snygg men det tycker inte jag!

 

Julia Magnusson 2c

 

Rolf äter ute, berättad av Lucas 2C

Världens bästa Bellman och andra roliga historier

Världens bästa Bellman av Martin Harris

Många små jätteroliga historier. Den roligaste historien var på sidan 31 om en Dansk, en Norrman och Bellman som råkade gå in i en grotta där det bodde en elak jätte. Det finns bilder i boken som är bra fast de är svartvita.

På en skal mellan 1-10 så var den en 7:a. Jag har läst boken 2 gånger.

av Axel 2C

 

 

Det spökar Sigge

Det spökar Sigge av Lin Hallberg & Margareta Norqvist

Den handlar om en häst som heter Sigge. Det handlar om Elina, Mattis, Hanna, Agnes , Rosanna och Erik som är i stallet. En dag kommer det en häxa till stallet. Alla blir rädda och sen går alla spökvandring på hallowen.

Den var bra för den var spännande. Jag gillar hästar så därför gillar jag den. Passar kanske för dem som är 8 år men det är ganska mycket text och lite bilder.

av Elin 2C

 

 

Tidningsmysteriet

Tidningsmysteriet av Martin Widmark

Den handlar om Lasse och Majsas detektivbyrå.Jag tror att de är 9-11 år ungefär. Tidningsmysteriet handlar om att någon skriver falska saker i tidningen om riktigt kända personer i stan tex att Polismästaren pallar äpplen, Dagisfröken Britt äter upp barnens mat och tidningschefen Marklund slår sina anställda.

På en skala 1-10 tycker jag att den får en 8.

av Erik 2C

 

 

 

 

Axels boktips

Kalsong-katastrofen

Kalson- katastrofen av Ingelin Angerborn

Den handlar om Wilma, Viktor och Wiking som är vänner. Viking är kär i en tjej och vid jul skall de byta julklappar med varandra i klassen. Viking har köpt ett lila diadem till henne men allt går fel hon får ett par lila glittriga kalsonger istället.

Jag tyckte den var väldigt bra, lite spännande men mest rolig. Texten var lagom för en två tycker jag.

av en tjej i 2B


2A klipper och klistrar cirklar,trianglar,rektanglar,kvadrater vad blir det? Jo, Mattegubbar.// Jessica

Sofias boktips

Hertigens soldater av Jo Salmson

Farfar blir tillfångatagen av soldater och flickan Rian skall försöka rädda honom. Rian är väldigt modig .Väldigt spännande bok med många äventyr. Det är en serie och detta är tredje boken.

Jag tyckte att boken var ganska svår att läsa men spännande.

av Sofia 2ALer stort

Ellen-Sofias boktips

Galna gatn 4, Får Mann vara med? av Sören Olsson

Jing Lo har inga kompisar. Men hon låtsas att hon har kompisar i ett höghus. JingLo frågar Alva om Mann får vara med, men då tror Alva att hon frågar om hennes lillebror får vara med och det vill inte Alva. Boken handlar om hur det är att försöka få kompisar.

Jag tyckte att boken var bra, rolig och jag kunde känna igen mig i alla barnen.

av Ellen-Sofia 2A


2C har också jobbat vidare med draktemat och här ser vi några riktigt fina drakar.


2A har fortsatt på draktemat som började i skolbiblioteket med saga, faktaböcker, bilder och video på googel och youtube. De har användt tankekartor till sina drakägg och pratat om sina drakar och skrivit en saga om sina olika drakar. Spännande och vackert med alla färger.

Jessica


Här skall vi låna

Nu börjar vi terminen med mycket boktips för alla i årkurs 2. 

Böcker om djur, deckare, familj, sagor allt möjligt .

Vi ses varje vecka.

Jessica